Kalorie

Kalorie


Když lidé mluví o kalorií v potravinách, co znamenají? Kalorie je jednotka měření - ale neměří hmotnost nebo délku. Kalorie je vlastně jednotka tepelné energie. To je pravda. Myslíme si, že kalorií jako jen věci, které jsou v potravinách a všechny potraviny mají kalorií. Ale vaše tělo vidí kalorií jako energie a je to energie pro výrobu tepla. A tepelné energie je to, co opravdu paliva naše tělo právě stejným způsobem, že benzín je to, co paliva vašeho vozu energie. Když uslyšíte něco, co obsahuje 100 kalorií, to je způsob, jak popisovat, kolik energie vaše tělo mohlo dostat z jídla nebo pití.


Jsou Kalorie špatné pro vás?


Kalorie nejsou špatné pro vás. Vaše tělo potřebuje pro výrobu energie. Ale jíst příliš mnoho kalorií - a nehoří dost z nich off prostřednictvím činnosti - může vést k nárůstu tělesné hmotnosti. Většina potravin a nápojů obsahují kalorie. Některé potraviny, např. hlávkový salát, obsahují málo kalorií (1 šálek drcené salátu má méně než 10 kalorií). Ostatní potraviny, jako arašídy, obsahují hodně kalorií (½ šálku arašídů má 427 kalorií).


Můžete zjistit, kolik kalorií v potravinách při pohledu na štítku výživové. Štítek bude také popisovat složky potravin - kolik gramů sacharidů, bílkovin a tuků, které obsahuje.


Zde je návod, jak mnoho kalorií v 1 g každého:


 sacharidů - 4 kalorií

 protein - 4 kalorií

 tuku - 9 kalorií

To znamená, že pokud víte, kolik gramů každé z nich jsou v potravinách, můžete vypočítat celkové kalorie. Ty by násobit počet gramů podle počtu kalorií v gramu uvedeného potravin složky. Například, je-li porce bramborových lupínků (asi 20 čipy) má 10 g tuku, 90 kalorií jsou z tuků. To je 10 g x 9 kalorií na gram. Počet kalorií lidé by měli jíst každý den, závisí na několika faktorech, včetně jejich stáří, velikosti, výšky, pohlaví, životní styl, a celkovému zdraví. Fyzicky aktivní 6ft 2in muž, ve věku 22 let, vyžaduje mnohem více kalorií než 5 stop 2ins sedavé žena kolem 70. let.


Doporučené denní kalorie příjem také liší po celém světě.


Podle národního zdraví Service (NHS), Spojené království, průměrný mužský dospělý potřebuje přibližně 2500 kalorií denně, aby jeho váha konstantní, zatímco průměrná dospělá žena potřebuje 2000.


NHS zdůrazňuje, že spíše než přesně počítání čísla (kalorií), lidé by měli více zaměřit na jíst zdravou a vyváženou stravu, být fyzicky aktivní, a zhruba vyvažování, kolik kalorií jsou konzumovány s čísly spálí každý den. Podle Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO), průměrný člověk je minimální kalorie požadavek na den na celém světě je přibližně 1800 kcal.


Denní spotřeba kalorií značně liší po celém světě (země v šedé indikuje "žádné údaje k dispozici")

Kalorie a kcal: Je to snadné se dostat zmatený o kalorií a kcal, protože v nutričním kontextu, jsou hodnoty skutečně poskytovány pro počet kilokalorií v potravinách, ale odkazoval se na jednoduše jako kalorií.


Vědeckého hlediska:

1000 kalorií = 1 kilocalorie



Lidské tělo a využívání energie


Pro lidské tělo zůstat naživu, to vyžaduje energii. Přibližně 20% energie, kterou používáme, je pro mozkový metabolismus. Většina ze zbytku těla energetických potřeb jsou brány pro bazální metabolické požadavky - energie, kterou potřebují, když v klidovém stavu, pro funkce, jako je cirkulace krve a dýchání.


Pokud naše životní prostředí je studený, náš metabolismus se zvyšuje produkovat více tepla k udržení konstantní tělesnou teplotu. Když jsme se v teplém prostředí, požadujeme méně energie.


Požadujeme také mechanickou energii pro naše kosterních svalů pro držení těla a pohybující se kolem.


Dýchání, nebo konkrétně buněčné dýchání odkazuje na metabolického procesu, kterým organismus získává energii reakcí kyslíku s glukózou k produkci oxidu uhličitého, vody a energie ATP. Jak efektivně energie z dýchání převádí do fyzické (mechanické) energie závisí na typu potraviny jíst, stejně jako to, co typ fyzické energie se používá - zda svaly jsou používány aerobně nebo anaerobně.


Zjednodušeně řečeno - musíme kalorií, aby zůstali naživu, i když se nepohybuje, a je třeba kalorií, aby svou pozici a pohybovat se.Undo editsAlpha

Comments

Popular posts from this blog

Medical Transcription companies

List of websites used by medical transcriptionists for reference